Започна проверка за използването на евросредства, еврофондове и пренасочването им към

...
Започна проверка за използването на евросредства, еврофондове и пренасочването им към
Коментари Харесай

Гешев: Само у нас видях държавата да моли нарушителите да спазват правилата

Започна проверка за потреблението на евросредства, еврофондове и пренасочването им към браншове, свързани с битка с пандемията. Работи се и се взимат ограничения. Това съобщи в изявление за Българска национална телевизия основният прокурор Иван Гешев.

Той благодари на лекари и служители на реда за напъните им и означи значимостта на работата на Националния действен щаб. За политиците сподели, че са се държали по този начин, както са се държали в исторически аспект след Освобождението по еднакъв метод. И отбеляза, че единствено в България е видял страната да се моли заран, обед и вечер на нарушителите да съблюдават разпоредбите.

Относно случая с Васил Божков, Гешев показа, че усещането му е за поредна серия от един несвършващ сериал, почнал с дейните дейности на прокуратурата във връзка с лица, които през годините на престъпен преход са се чувствали недосегаеми. И добави, че съгласно него казусът се употребява от избрани политически сили. Главният прокурор съобщи, че не е чел SMS-разговорите сред министър Горанов и Васил Божков, само че от прокуратурата не се тормозят да ревизират всеки. Засега Васил Божков е разследван по 11 обвинявания. Към момента има две досъдебни производства. Едното касае 11-те обвинявания, другото - проведена незаконна група за насилствени дейности. 

" Българският жител чака правдивост, правдивост във връзка с всички, без значение дали си милионер или си ром, дали разполагаш с милиарди, дали си жител на София или отвън София. Целта ми е да покажем, че всички са идентични пред закона ", сподели още Иван Гешев. 

Относно концепцията за по-сурови наказания за дрогирани и пияни водачи на пътя Гешев съобщи: " Имаме доста сериозен проблем. На пътищата се води война и умират хора колкото в един боен спор. Ние имаме най-голяма смъртност от ПТП-та в Европейския съюз. Годишно в прокуратурата регистрират 9 - 10 000 случая на ПТП-та поради пияни и дрогирани водачи. Това е голям евентуален риск за всеки български жител да бъде погубен по същия метод, по който почина и журналиста Милен Цветков ". 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР